Vinnerbilder 2019

Dette er bildene som årets jury valgte som vinnerbilder i ungdoms og voksen klassen.
Alle innsendte bidrag kan du se her.

Juryens begrunnelse for valg av motiver i ungdomsklassen har i år basert seg på humor og action. Vinnerbildet ble valgt av en samstemmig jury, der motivet stråler av ungdommelig lekenhet i en snøhaug. Fotografen har klart å fange hendelse, bevegelsen og snøspruten på en ypperlig måte. Et godt komponert bilde.

Bidrag 2019
Fotograf: Timi

2 plassen går til et bilde som også har fanget en leken bevegelse der motivet faller bakover, omgitt av snøføyk som virvler opp. Det er et rolig komponert bilde som konsentrerer seg om den fallende personen med et ansiktsuttrykk som klart viser hva som kommer til å skje.

Bidrag 2019
Fotograf: Sanna Linnea Sørlie

3 plassen viser humoren i forbudet mot å gjøre fra seg overalt. Og selvfølgelig kan jo ikke en hund lese skilt. Blikket til hunden viser også at hunden er helt klar over hva den gjør, der den ikke burde gjøre det.

Fotograf: Othelia Halland

Juryens begrunnelse for valg av motiver i voksen klassen har i år basert seg på komposisjon, teknisk kvalitet og sansen for detaljer i motivene.

Vinnerbildet går til et rolig motiv, der fotografen har valgt og gå lavt ned for å få med effekten og linjene i veien som fører oss mot motivet der solen farger skyenen og tåken med duse farger. Trærne på hver siden av veien rammer inn motivet på en flott måte. Dette er et godt komponert bilde.

Bidrag 2019
Foto: Cesilie Ringstad

2 plassen går til en flott motiv som viser en liten maur som prøver å jage vekk en marihøne. Bildet viser at fotografen har hatt øynene med seg for å fange et slikt dramatisk øyeblikk i naturen på Borgen. Et godt komponert bilde der fotografen har klart å bruke fotoapparatet på en ypperlig måte.

Bidrag 2019
Fotograf: Mona Vestengen

3 plassen  blir i år delt mellom to fotografer som på hver sin måte fanger åkerlandskapet på to forskjellige tidspunkt på høsten. Fotografen som har fanget kornaksene har lykkes godt med å kombinere lyset som stråler inn og gir bildet en rolig og fin stemning.

Bidrag 2019
Fotograf: Mona Vestengen

Det andre bildet på den delte 3 plassen viser et høstet åkerlandskap der motivet i seg selv poserer med høstblad pent dandert over det ene øyet. Bildet stråler av disiplin. Et godt komponert bilde som fanger et fint øyeblikk mellom hund og eier.

Bidrag 2019
Fotograf: Monica Brenden

Alle bilder er kopibeskyttet og kan ikke brukes/kopieres uten tillatelse.