Vinnerbilder 2021

Fotokonkurranse 2021. “Årstidene”

Dette er bildene som årets jury valgte som vinnerbilder i ungdoms og voksen klassen.

Kriterier for juryeringen:

  • Komposisjon
  • Temaet- “Årstidene” i bildet
  • Fototeknisk
  • Uttrykket og stemningen i bildet
  • Hva forteller bildet?

Hva har vi lagt vekt på?
For å kunne skille alle de gode bidragene og bestemme hvem som fortjener de forskjellige plasseringen, har juryen lagt vekt på farger, klarhet i uttrykket og hvilket fokus vi antar at fotografen har hatt med bildet. Vi har også lagt vekt på hvor godt bildet skiller seg ut sammen med de andre bidragene.

Siden det i år ikke var mulig å gjennomføre en utstilling og premiering av bildene pga. Corona, har vi valgt å lage en liten filmsnutt som viser overrekkelsen av bildene til vinnerne av konkurransen.

Tusen takk til alle som deltok og velkommen til å delta i fotokonkurransen 2022.

Alle innsendte bidrag for 2021 kan du se her.

Barne og ungdomsklassen

1 – Marie Fossum – «Magisk kveld

Gatelyset treffer vinterkledde trær og lyser opp landskapet og gjør virkningen magisk . Trærne som fotografen har fanget lyset med, utgjør fine silhuetter mot nattehimmelen . Et flott motiv sammensatt av flere elementer.

Bidrag 2021
Magisk kveld

2 – Othelia Halland –  Tre fullt av rim en sen vinterkveld

Et vel komponert bilde der motivet er en del av et flott bilde med flere elementer. Bildet formidler vinteren på en fin balansert måte. Hovedmotivet “Tre fullt av rim en sen vinterkveld” er plassert på en slik måte at det gir god plass til månen, lyset og skogen i bakgrunnen.

Bidrag 2021
Tre fullt av rim en sen vinterkveld

3 – Olve Halland – “Ny vår”

En “ny vår” beskrives godt med bildet av to padder som utforsker hverandre i stordammen. Et bra fanget øyeblikksbilde som er et sikkert vårtegn.

Bidrag 2021
Ny vår

Voksenklassen

1 – Cecilie Ringstad – «Vinter»

Vinterbilde med et enkelt motiv som fremstår med mye fargespill mot den hvite snøen på bakken og på trærne. Bildet og motivet er harmonisk i utrykket og fremhever linjene i den gamle låven på en respektfull måte. Har fått fin plassering av motivet i omgivelsene. Spesielt og et godt bilde.

Bidrag 2021
Vinter

2 – Laila S. Andersen – «Skogenes konge i solnedgang«

Rolig og velkomponert, fått fram fint spill i de grønne jordene i gammelt ravinelandskap. Solstrålene reflekterer mot det grønne og stråler innover motivet med elgen som luntrer midt i vårlandskapet .

Bidrag 2021
Skogens konge i solnedgang

3 – Monica Brenden – «Bisol på Borgen»

Vinterbilde av bisol-fenomentet, her har fotografen sendt inn det bildet som fremstår mest dramatisk i fargetoner og i lysspill, samtidig som landskapet kommer godt frem. Viser også at det er vinter og at dette er et typisk kaldværsfenomen.

Bidrag 2021
Biosol på Borgen

Alle bilder er kopibeskyttet og kan ikke brukes/kopieres uten tillatelse.